Forsiden/Om oss og aktuelle saker/Aktuelle saker
Almas spilleliste

Almas musikkpreferanser

For personer med kognitiv svikt kan lytting til musikk bli viktig når ordene forsvinner og ikke lenger fungerer som en kommunikasjonskanal.

Alle mennesker har ulik musikksmak og første steg er å finne frem til hvilken musikk som betyr noe for den enkelte. «Almas musikkpreferanser» er et verktøy, og del av metoden individualisert musikk, for å bli kjent med personen sin favorittmusikk.

Ulike sjangre

Almas musikkpreferanser er delt inn etter ulike musikksjangre. Oversikten over de ulike sjangerne finner du nedenfor. Musikklisten er utarbeidet med tanke på mennesker født ca. 1940. En hyggelig, uformell samtale hvor man sammen lytter til eksempler fra ulike musikksjangre, kan hjelpe til med å finne musikken som personen liker.

Musikklisten ligger på Spotify, klikk her. Du kan også søke opp musikklisten på Spotify. Søk da på Almas musikkpreferanser.

Oversikt over musikksjangere i PDF-format finner du her.

Godt samarbeid

Musikklisten er et samarbeid mellom musikkpedagog og kulturleder Birgit Skogen, førsteamanuensis ved NMH Tone Sæther Kvamme og Senter for fagutvikling og forskning / Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Oslo (SFF/USHT Oslo).

Hvem er Alma?

SFF/USHT Oslo har en kunnskapstjeneste ved navn «Almas hus». Almas hus viser deg og demonstrerer hvordan omgivelser, hjelpemidler og velferdsteknologi kan gjøre hverdagen enklere og tryggere for personer med kognitiv svikt eller demens, enten man bor i eget hjem eller på institusjon. Utenfor senterets lokaler finner du også Almas hage, en flerbrukshage spesielt tilpasset personer med demens.

Nå var det på tide at Alma fikk en egen spilleliste også. God lytting!

Oslo Pågående FAnnet