Metoder og verktøy

Tips en venn
Send til e-post:
Fra e-post:
Melding:

”Maten e god den, det e’kje da…” - En opplæringsfilm om ernæring

Publisert 04. september 2019 | Oppdatert 10. mars 2020

Opplæringsfilm for fagutviklingsarbeid ved sykehjem og hjemmetjeneste, samt i undervisning

Prosjektleder: Ellen Mogård Larsen
ProsjektlederX: ...
Tema: Annet
Fylke: Nordland
Status: Avsluttet
Periode: 2011-2012
Ferdig: 2012

 

Vi håper at filmen kan være til inspirasjon og hjelp i ernæringsarbeidet i helse- og omsorgstjenesten i kommunene. Gjennom å se filmen håper vi det skal bli lettere å identifisere, forebygge og behandle underernæring.

Filmen er en del av en undervisningspakke og har et hefte med spørsmål som tar utgangspunkt i filmen. Dette kan gjennomføres som internundervisning eller som egne kurs og egner seg for grupper. På samme DVD finnes kursmateriell og kursbevis for deltakere

Filmen hadde premiere 10. august 2012 og vil bli brukt i internundervisning ved våre sykehjem høsten 2012. Den er allerede tatt i bruk i undervisning ved Institutt for sykepleie, Høgskolen i Nesna. Filmen er sendt til alle sykehjem og hjemmetjenester, samt utdanningsinstitusjoner som utdanner helsefagarbeidere og sykepleiere i Nordland fylke.

Ønsker du å kjøpe filmen, henvend deg til ush.helgeland@alstahaug.kommune.no  
Opplæringspakken koster kr. 400,-
Du kan også se filmen under eller gå inn her for å laste den ned.

Bakgrunn for prosjektet

Ernæring er definert som nasjonalt satsingsområde. Utviklingssenter for sykehjem i Nordland har hatt fokus på ernæringsarbeid gjennom faggrupper, fagnettverk og lokale prosjekter. Tidligere har Utviklingssenteret gitt ut faghefte og fotoutstilling om emnet.

Samarbeidspartnere

  • Sykehjemmene i Herøy, Alstahaug, Leirfjord og Dønna
  • Høgskolen i Nesna
  • Produksjonsselskapet SeNor AS
     

Cover til filmen ”Maten e god, den, det e’kje da…”

 

Opplæringsfilmen "Maten e god den, det e`kje da..." for fagutviklingsarbeid ved sykehjem og hjemmetjeneste, samt i undervisning ved utdanningsinstitusjoner innen helse- og omsorgsfagene.