Våre aktiviteter
En rekke lunsjwebinar med aktuelle tema for ansatte i tjenestene til personer med utviklingshemming.
Utviklingssenteret bidrar til satsningen for langtidsboende på sykehjem og tilknyttede omsorgsboliger i Indre Østfold kommune.
Høsten 2023 ble det etablert et nettverk for pårørendekoordinatorer og pårørendekontakter i Østfold-kommunene. Kommunehelsetjenesten bør jobbe for at et systematisk samarbeid med pårørende er integrert og er en naturlig del av tjenesteytingen, samt at pårørende skal oppleve at det er lett å komme i kontakt med tjenestene, at de blir hørt og medvirker.
KlinObsKommune er en pedagogisk modell for hvordan kommunene kan styrke observasjons- og vurderingskompetanse hos helsepersonell.
Vinterlys er en heldigital konferanse for ansatte i helse- og omsorgstjenesten til personer med utviklingshemming.
Musikkollektivet retter seg mot seniorer med musikkinteresse som ønsker å treffe andre med felles interesse. Her kan man møte andre med interesse for musikk, spille eller synge sammen, snakke om eller lytte til musikk over en kopp kaffe - og rett og slett gjøre musikk sammen. Hvem som kommer som deltakere vil kunne være med på å bestemme fokusområder og hvilken retning aktiviteten kan ta. Dette kan kalles et musikk-kollektiv.
Bærekraftig struktur for bruk av simulering ved kompetanseheving.
Alle kommuner i Innlandet inviteres til ny runde med opplæringspakke i lindrende behandling og omsorg ved livets slutt, med påmeldingsfrist 1. mai.
USHT-V gjennomfører et nytt prosjekt med tittel “Opplæring i klinisk observasjonskompetanse for kommunene i Vestfold”
Tilstrekkelig og kvalifisert helsepersonell er en forutsetning for kvalitet og pasientsikkerhet i tjenestetilbudet. I dag mangler kommunehelsetjenesten kvalifisert helsepersonell. Framskrivninger fra SSB viser at det i 2035 kan mangle opptil 28 000 sykepleiere og 57 000 helsefagarbeidere i Norge. Kompetent personell utgjør grunnmuren i helse- og omsorgstjenesten og er en forutsetning for kvalitet i tjenestene og i arbeidet som skal utføres. . Verktøy som kan bidra til å rekruttere og beholde helsepersonell vil derfor være viktige virkemidler og et av disse virkemidlene er mentorordning for nyansatte.
USHT- Vestfold har etter søknader mottatt tilskuddsmidler fra Statsforvalter i Vestfold og Telemark og Helsedirektoratet for å revidere eksisterende e-læringskurs for medarbeidere i tjenesten til mennesker med utviklingshemming, som ligger på KS -læring, og utvikling av to nye kurs; et for kapittel 9, og et e-læringskurs om saksbehandling knyttet til kapittel 9. USHT- Vestfold rigger begge prosjektene som et prosjekt med en prosjektgruppe, men rapportere og behandler økonomien for de to prosjektene separat.
Musikkterapeutene i USHT-Vestfold startet i 2024 et nytt prosjekt i samarbeid med Sandefjord kommune. Prosjektet tester ut et helt nytt aktivitetstilbud til seniorer: Musikkollektiv.
Etikk er viktig i profesjoner innen helse- og omsorgstjenestene. Helsepersonell står i roller hvor etikken i form av verdier, normer og forventninger kan være utfordrende. De mange ulike møtene og rollene helsepersonell har med både pasienter, pårørende, kollegaer og andre utfordrer dem på ulikt vis.
Utviklingssenteret for sykehjem og hjemmetjenester i Vestfold har etter søknad mottatt tilskuddsmidler fra Statsforvalter i Vestfold for å gjennomføre en kartlegging på området legemidler blant Vestfoldkommunene. Prosjektet har oppstart på nyåret 2025, med avslutning og publisering av rapport med anbefalte tiltak i løpet av 2025/2026. Dette er et samarbeid med Vestfoldkommunene.
Velkommen til vår spennende webinarrekke om smittevern i kommunehelsetjenesten! Er du klar til å styrke din kompetanse og bli enda bedre på smittevern? Denne webinarrekken er designet for å gi deg kortfattede, informative og engasjerende webinarer som dekker de mest aktuelle temaene innen smittevern.
I et samarbeid mellom USHT Troms og UNN Habilitering Tromsø, ønsker vi velkommen til en ny webinarserie for tjenesten til personer med utviklingshemming. Habilitering er et komplekst fagfelt som krever høy kompetanse og målet med denne webinarserien er at ansatte og brukere skal få en bedre hverdag gjennom kompetansehevingen.
Personer med utviklingshemming har samme rett til, og behov for lindrende behandling og omsorg som alle andre. Dette innebærer helhetlig støtte som tar hensyn til deres fysiske, psykiske, sosiale og eksistensielle behov, med fokus på verdighet, livskvalitet og individuell tilpasning i møte med alvorlig sykdom eller livets sluttfase
Velkommen til vår spennende webinarrekke om smittevern i kommunehelsetjenesten! Er du klar til å styrke din kompetanse og bli enda bedre på smittevern? Denne webinarrekken er designet for å gi deg kortfattede, informative og engasjerende webinarer som dekker de mest aktuelle temaene innen smittevern
Bruk av VR teknologi i helsetjenesten.
Å bygge et samfunn hvor det er plass til alle, hvor alle føler seg inkludert og en del av et fellesskap er viktige forutsetninger som setter rammer for livsbetingelser og hvordan vi ser på vår egen aldring.
Trygghetsstandard i sykehjem er et digitalt verktøy som skal støtte sykehjemsledere i organisering, og systematisk oppfølging av kvalitetsforbedringsarbeidet.
Utviklingssenteret i 2022 fått midler fra Helsedirektoratet til implementering av prosjekter tilknyttet Gode demensforløp og Veiviser demens. Veiviser demens er et verktøy som skal gi helsepersonell praktiske råd om hvordan nasjonal faglig retningslinje om demens kan utføres i praksis. Målet er å tilby personer med demens rett tiltak eller tjeneste til rett tid.
Velferdsteknologiprosjektet i Vestfold og Telemark er et av prosjektene i sprednings- og innføringsfasen i Nasjonalt program for velferdsteknologi. Det er et samarbeidsprosjekt mellom 23 kommuner, USHT og KomUt.
I 2015 inngikk Utviklingssenteret i Vestfold et samarbeid med Norsk sykepleieforbund et samarbeidsprosjekt om å utvikle nasjonale veiledende planer for kommunehelsetjenesten. Det ble da laget 14 veiledende planer basert på innsatsområder fra Pasientsikkerhetsprogrammet. Planene som ble laget ble integrert i EPJ systemer Cosdoc som en tilleggsmodul.
I 2015 inngikk Utviklingssenteret i Vestfold et samarbeid med Norsk sykepleieforbund et samarbeidsprosjekt om å utvikle nasjonale veiledende planer for kommunehelsetjenesten. Det ble da laget 14 veiledende planer basert på innsatsområder fra Pasientsikkerhetsprogrammet. Planene som ble laget ble integrert i EPJ systemer Cosdoc som en tilleggsmodul.
USHT- Vestfold drifter flere interkommunale nettverk. Nettverkene skal være en arena for kompetanseheving og erfaringsutveksling innen ulike fagmiljøer.
ABC-opplæringen er et tiltak for kompetanseutvikling i kommunale helse– og omsorgstjenester, der helsepersonell er målgruppen.
Hver høst tilbyr USHT Agder oppstart i ABC permer fra Aldring og helse samt KS - velferdsteknologiens ABC. ABC opplæringen går over et skolesemester, med oppstart på fagseminar 1 i august/september, gruppearbeid, fagseminar 2 rundt mars, gruppearbeid og forventet ferdig før sommerferien.
Vi samarbeider med KORUS om en webinarserie som skal omhandle rus og eldre.
I samarbeid med KORUS Øst har vi utviklet en webinarserie om eldre og rus.