Slideshow - GAMMEL

Tips en venn
Send til e-post:
Fra e-post:
Melding:

Det er spennende å jobbe med en hage som pasienter og personalet får lov til å engasjere seg og utvikle

Publisert 10. oktober 2011 | Oppdatert 10. mars 2020

Primus motor

-Det nye drivhuset hvor en kan stelle med planter og fugler under tak trekker folk ut av rommene og avdelingen selv på regnfulle dager, sier primus motor for volieret Son Thanh Tran ved Stokka sykehjem, Utviklingssenter for sykehjem i Rogaland.

-Vi har 20 eksotiske fugler deriblant Risfugl, Indisk Halsbånd Parakitt, Nymfeparakitt, Prakt Rosella, Sangparakitt, Kakarikki og Vaktler, tilføyer han.

Fugler i drifthuset ved Stokka sykehjemNoen av artene har lagt egg i sommer som klekkes i egen kasser. Drivhuset har blitt et flott tilskudd til hagen og trekker pasienter, pårørende, personell og barn fra omkringliggende barnehager. Plantene er det sykehjemmets beboere som steller med og er en del av aktivitetspakken sykehjemmet har å tilby.

Drivhus med planter og fugler

I midten av mai ble fundament støpt og før juni var drivhuset montert. Arbeidet ble med stort engasjement utført av personell og beboere ved rusavdelingen på sykehjemmet. Planen var å lage et drivhus hvor sykehjemmets beboere kunne dyrke sine egne grønnsaker og stelle med planter.

Chilli og druer i drifthuset ved Stokka sykehjem

Da drivhuset stod ferdig fikk en av husets ansatte en glitrende ide. Hva med å lage en avdeling for fugler? Et volier. Som sagt så gjort. Drivhuset er nå todelt hvorav en avdeling er for planter og en er for fugler. I plantedelen har vi bl.a. chili, agurk, tomater, og druer.

-Det nye drivhuset har uten tvil bidratt til å øke besøket i hagen denne sommeren. Pasienter, ansatte og frivillige som legger arbeid ned i sansehagen blir inspirert når de ser unge og gamle som nyter hagen sammen, sier Son Thanh Tran med et stort smil.