Slideshow - GAMMEL

Tips en venn
Send til e-post:
Fra e-post:
Melding:

Sammen om å redusere pasientskader

Publisert 22. januar 2015 | Oppdatert 10. mars 2020

Den 27. og 28. oktober arrangerer pasientsikkerhetsprogrammet I trygge hender 24-7 en høstsamling for helsepersonell og ledere på Gardermoen. Høstsamlingen er et tilbud til alle som vil arbeide mer systematisk med pasientsikkerhetstiltak.

- Vi er veldig fornøyd med at vi har fått være med på dette, og vi er veldig fornøyde med at vi ser resultater. Kompetanse og motivasjon har økt hos de ansatte, og pasientene har fått det bedre, forteller Turid Vigrestad, institusjonsleder Kleppestø sykehjem. Kleppestø sykehjem har deltatt med forbedringsteam på området Riktig legemiddelbruk i sykehjem.

Alle team som har eller skal starte opp med forbedringsarbeid og Pasientsikkerhetsprogrammets innsatsområder ønskes velkomne på Høstsamlingen. Deltagere gis en innføring i forbedringsmetodikk, verktøy for å redusere risiko og presenteres for erfaringer med tiltak for ledere.

Pasientsikkerhetsprogrammet I trygge hender 24-7 er et femårig nasjonalt program som involverer hele helse- og omsorgstjenesten. Programmet har som mål om å redusere pasientskader, bygge varige strukturer for pasientsikkerhet og forbedre pasientsikkerhetskulturen i helse- og omsorgstjenesten. Alle landets helseforetak deltar i programmet, og sykehjem og hjemmetjenester i over halvparten av kommunene er med.

Deltakelse i den nasjonale satsing har bidratt til å gi konkrete forbedringer av pasientsikkerheten, motivasjon og fellesskapsfølelse, og har blant annet vist at læringsnettverk som metode for implementering av forbedringsarbeid er godt egnet.

For fullt program og påmelding: http://hostsamlingen.com