- Agder (Vest)
- Agder (Øst)
- Akershus
- Buskerud
- Finnmark
- Finnmark (samisk)
- Helse Fonna
- Innlandet (Hedmark)
- Innlandet (Oppland)
- Møre og Romsdal
- Nordland
- Oslo
- Rogaland
- Telemark
- Troms
- Trøndelag (Nord)
- Trøndelag (Sør)
- Vestfold
- Vestland (Hordaland)
- Vestland (Sogn og Fjordane)
- Østfold
- Aktiviteter
- Prosjekter
- Forskning
- Presentasjoner
- Arkiv
Pågående
KlinObsKommune er en pedagogisk modell for hvordan kommunene kan styrke observasjons- og vurderingskompetanse hos helsepersonell.
Palliasjon er et fagområde som mange ansatte i den kommunale helse- og omsorgstjenesten møter på i sin arbeidshverdag. Helsepersonell etterspør kompetansehevende tiltak innen fagområdet, og gjennom webinarserien ønsker vi at ansatte skal få oppdatert kunnskap og kompetanseheving innen lindrende behandling og omsorg.
Høsten 2023 ble det etablert et nettverk for pårørendekoordinatorer og pårørendekontakter i Østfold-kommunene. Kommunehelsetjenesten bør jobbe for at et systematisk samarbeid med pårørende er integrert og er en naturlig del av tjenesteytingen, samt at pårørende skal oppleve at det er lett å komme i kontakt med tjenestene, at de blir hørt og medvirker.
Tidligere organiserte USHT Viken (Østfold) en kompetanseturné om palliasjon med fagdager og konferanse og fylkesnettverk for ansatte innen palliasjon. Les videre for å se hvordan dette videreføres
Alle kommuner som har søkt tilskudd for ABC-aktiviteter er invitert til samlinger og oppstart av studiegrupper. Vi bidrar med koordinering og fagseminarer for kommuner i Østfold og Follo.
Avsluttet
Utviklingssenteret har tilbudt studietilbud for at helsepersonell i Viken (Østfold) kunne få økt kunnskapsgrunnlag.
Opprette plasser for personer med demens som har behov for et forsterket tilbud i en eksisterende skjermet enhet fra 1. april 2019
Fagnettverkets formål var nettverksbygging samt erfaringsutveksling og utvikling av kompetanse knyttet til utredning og oppfølging av personer med demenssykdom og deres pårørende.
Felles forståelse for samarbeid mellom leger, demensteam og hjemmetjenester
Læringsnettverk er en metode pasientsikkerhetsprogrammet benytter for å innarbeide ny og varig kunnskap. Deltagerne møtes til erfaringsutveksling, lærer metoder for å jobbe systematisk og målrettet med forbedringsarbeid knyttet til innsatsområdene. Mellom samlingene skal teamene implementere forbedringstiltakene i egen virksomhet/avdeling.