Pågående
Vi i Agder har valgt å konsentrere oss om tre trinn vi tenker er viktige for å styrke klinisk observasjonskompetanse og handlingsberedskap i kommunehelsetjenesten. De tre trinnene er: Trinn 1: Observasjonskompetanse. Teoretisk grunnopplæring i ABCDE Trinn 2: NEWS2/ISBAR. Strukturerte observasjons- og kartleggingsverktøy Trinn 3: Simulering. Scenariotrening med refleksjon og debrief
Hver høst tilbyr USHT Agder alle ABC permer fra Aldring og helse samt KS - velferdsteknologiens ABC. ABC opplæringen går over et skolesemester, med oppstart på fagseminar 1 i august/september, gruppearbeid, fagseminar 2 i mars, gruppearbeid og forventet ferdig før sommerferien.
USHT Agder og Sørlandet sykehus samarbeider om regional forbedringsagentutdanning for ansatte innen helse- og omsorgstjenester i kommuner i Agder og SSHF.
Modulbasert basiskompetanse er et tilbud om systematisk kompetanseheving for ansatte i helse-og sosialsektoren i Kristiansand kommune. Det er 6 basismoduler og flere påbyggingsmoduler. Leder og fagutvikler/fagsykepleier planlegger og bestiller moduler ut fra en vurdering av arbeidsstedets opplæringsbehov, og legger dette inn i årsturnus.
7. november 2017 deltok 280 ansatte i spesialist- og kommunehelsetjenesten i Aust- og Vest-Agder på fagdag om palliasjon og demens. Det planlegges ny fagdag 8. november 2018, med hovedtemaene «Den forberedende samtalen», delir samt ivaretakelse av pårørende.
Avsluttet
22. januar deltok 247 ansatte på fagdag i Kristiansand for å øke sin kompetanse på gjennomføring av legemiddelgjennomgang i sin tjeneste. Deltakerne fra 20 kommuner fikk høre forelesere med erfaring og engasjement til ulike brukergrupper og tjenester.