Lindrende behandling
Gjennom et kurs på fire dager var målet å styrke helsepersonells kompetanse slik at pasienter med alvorlig, kronisk sykdom får tilbud om samtale og støtte knyttet til seksuell helse.
Omsorgsmodellen de 6S’ene er en konkretisering av personsentrert palliativ omsorg. Modellen skal implementeres på en sykehjemsavdeling og en sykehusavdeling.
Øke kompetansen hos ansatte i lindrende behandling til mennesker med utviklingshemning. Sluttrapporten for prosjektet foreligger. Ansatte har gjennom undervisning og opplæring fått styrket sin kompetanse i grunnleggende palliasjon. Sammen med gode rutiner gir dette bedre handlingsberedskap. Interessen prosjektet har skapt, kan tyde på et udekket behov for denne type kompetanse- sammen kan vi klare det!
Kompetansehevning for å bedre samhandling for palliative pasienter.
Kompetanseturné palliasjon med fagdager og konferanse og Fylkesnettverk palliasjon.
Kan et kort kartleggingsskjema om pårørendes situasjon oppdage det samme som et omfattende skjema? Dersom svaret er «Ja» kan praksisfeltet få tilgang til et enkelt forskningsbasert skjema.
Å snakke om relasjoner, spesielt knyttet til tema som seksualitet er ofte utenfor helsepersonells komfortsone. Prosjektet skal utvikle og tilby kurs for helsepersonell med fokus på kommunikasjon om seksuell helse i lindrende omsorg og behandling.
Videreutvikle ansatte sin kompetanse innen lindrende behandling og omsorg ved livets slutt.
Det er utviklet opplæringsmateriell i smertekartlegging (filmer) og grunnleggende lindrende omsorg og behandling (e-læring) relatert til personer med utviklingshemming. Ansatte i bofellesskap for personer med utviklingshemming har deltatt i opplæring av ovennevnte temaer og utprøving av opplæringsmateriellet.
I kommuner i Oppland gjennomføres digital opplæringspakke i lindrende behandling og omsorg ved livets slutt. I denne fremheves samtidig forhåndssamtaler som et viktig redskap i palliasjon.
Implementere digital opplæringspakke for lindrende behandling og omsorg ved livets slutt i Finnmark. Opplæringspakken gjelder for helsefagarbeidere og annet helsepersonell i sykehjem og hjemmetjenester i kommunene.
USHT Nordland er ett av seks USHT som deltar i utrulling og testing av opplæringspakken lindrende behandling ved livets slutt. Opplæringspakken er et kompetansehevende tiltak som retter seg mot helsefagarbeidere og arbeidstakere uten formell kompetanse i helse- og omsorgstjenesten.
Prosjekt i Vest-Agder, pågående fra 2013, om implementering av en tiltakspakke som kvalitetssikrer omsorgen for døende personer og deres pårørende. Overgang til elektronisk versjon av tiltaksplanen i kommuner som bruker Visma Profil fra 2016.
Prosjektet har ført til auka kvalitet og kompetanse i lindrande omsorg og behandling.
USHT Oslo tilbyr en digital opplæringspakke i lindrende behandling og omsorg ved livets slutt, der målgruppen er helsefagarbeidere og arbeidstakere uten formell kompetanse.
Kompetanseheving av personalet på sykehjem og etablering av rutiner og prosedyrer som gjør dem trygge på å møte den døende og de pårørende.
Fosen helse IKS har i samarbeid med kommunene på Fosen og USHT Trøndelag (Åfjord) utarbeidet et e-læringsprogram om kronisk syke. Kurset vil gi kompetanseløft til helsepersonell i primærhelsetjenesten og som arbeider med kronisk syke. Kurset har fokus på pasienter med de vanligste hjerte- og lungesykdommer, men tilegnet kunnskap kan overføres til andre uhelbredelig syke som trenger lindring over tid.
Hvordan kan vi tilrettelegge for at alvorlig syke barn kan være mest mulig hjemme hos egen familie?
Det er utviklet en felles palliativ plan for kommunene og Helseforetaket i Møre og Romsdal, og denne skal nå implementeres i 36 kommuner og 4 sykehus i fylket.
Implementering av en kunnskapsbasert og standardisert plan for lindring i livets sluttfase ved all omsorgsnivå i Kristiansund kommune.