- Aktiviteter
- Prosjekter
- Aktiv omsorg
- Behandling
- Demens
- Elever, lærlinger, studenter
- Ernæring og tannhelse
- Etikk, jus og dokumentasjon
- Kompetanseutvikling
- Forebygging
- Legemiddelbehandling
- Lindrende behandling
- Organisering, utvikling og teknologi
- Psykisk helse og rusavhengighet
- Utviklingshemming
- Pårørende og frivillige
- Andre diagnoser
- Arkiv prosjekter 2009-2016
- Forskning
Kompetanseutvikling
USHT-V gjennomfører et nytt prosjekt med tittel “Opplæring i klinisk observasjonskompetanse for kommunene i Vestfold”
Tilstrekkelig og kvalifisert helsepersonell er en forutsetning for kvalitet og pasientsikkerhet i tjenestetilbudet. I dag mangler kommunehelsetjenesten kvalifisert helsepersonell. Framskrivninger fra SSB viser at det i 2035 kan mangle opptil 28 000 sykepleiere og 57 000 helsefagarbeidere i Norge. Kompetent personell utgjør grunnmuren i helse- og omsorgstjenesten og er en forutsetning for kvalitet i tjenestene og i arbeidet som skal utføres. . Verktøy som kan bidra til å rekruttere og beholde helsepersonell vil derfor være viktige virkemidler og et av disse virkemidlene er mentorordning for nyansatte.
USHT- Vestfold har etter søknader mottatt tilskuddsmidler fra Statsforvalter i Vestfold og Telemark og Helsedirektoratet for å revidere eksisterende e-læringskurs for medarbeidere i tjenesten til mennesker med utviklingshemming, som ligger på KS -læring, og utvikling av to nye kurs; et for kapittel 9, og et e-læringskurs om saksbehandling knyttet til kapittel 9. USHT- Vestfold rigger begge prosjektene som et prosjekt med en prosjektgruppe, men rapportere og behandler økonomien for de to prosjektene separat.
Etikk er viktig i profesjoner innen helse- og omsorgstjenestene. Helsepersonell står i roller hvor etikken i form av verdier, normer og forventninger kan være utfordrende. De mange ulike møtene og rollene helsepersonell har med både pasienter, pårørende, kollegaer og andre utfordrer dem på ulikt vis.
KlinObsKommune er en pedagogisk modell for hvordan kommunene kan styrke observasjons- og vurderingskompetanse hos helsepersonell.
Ønsker du kunnskap om hvordan du jobber med forebygging, håndtering og oppfølging av vold og trusler?
Samtaler om livskvalitet og døden kan være utfordrende for både pasienter og helsepersonell. Mange pasienter ønsker å diskutere disse viktige temaene, men helsepersonell føler ofte at de mangler den nødvendige kompetansen, noe som hindrer dem i å ta initiativ til slike samtaler. For å adressere dette, har USHT Troms fokus på kompetanseheving innen palliasjon. Gjennom foredrag, refleksjoner og simuleringer ønsker vi å styrke helsepersonells trygghet og ferdigheter, slik at pasienter med livstruende diagnoser kan få tilbud om forhåndssamtaler.
En felles opplæring for forbedringsagenter i Telemark har som mål å styrke fokus på pasient og brukersikkerhet, kvalitetsforbedring og partnerskap mellom kommuner og sykehus i regionen. Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Telemark og Kvalitetsavdelingen ved Sykehuset Telemark er faglig ansvarlig og koordinerer opplæringen.
Bærekraftig struktur for bruk av simulering ved kompetanseheving.
Vi skal utvikle en kompetansepakke som bistår ansatte i rollen som mentor for nyansatte kollegaer. Introduksjon, kompetanseheving og refleksjon i grupper er grunnlaget for ABC-metoden.
Vi har utarbeidet en kompetansetrapp for ulike yrkesgrupper og arrangert kurs i refleksjon med systematiske metoder. Prosjektet videreføres i 2025. Vi skal fortsette arbeidet for å samsvare grunnleggende kompetansebehov i helse og velferd i Sarpsborg kommune. Dette ses opp mot sluttkompetansen helsefagarbeidere, sykepleiere og vernepleiere har.
Erfarne helsefagarbeidere, sykepleiere og vernepleiere har deltatt på opplæring for å bli refleksjonsveiledere og instruktører i forhåndssamtale.
Tinn kommune har ved flere anledninger etterspurt opplæring innen ledelse og kvalitetsforbedring i helse- og omsorgstjenesten. USHT Telemark er fornøyd med at vi fikk kjøre en pilot i forhold til forbedringsutdanning i Tinn. Det har gitt oss erfaringer vi kan dra nytte av senere.
Hvordan møte samiske pasienter med hørselstap i helsesektoren – ivaretatt eller ignorert?
Du finner den på Spotify og Apple podcasts. https://open.spotify.com/show/0MHDX40DGs4UoYe91pwAwU
I 2015 inngikk Utviklingssenteret i Vestfold et samarbeid med Norsk sykepleieforbund et samarbeidsprosjekt om å utvikle nasjonale veiledende planer for kommunehelsetjenesten. Det ble da laget 14 veiledende planer basert på innsatsområder fra Pasientsikkerhetsprogrammet. Planene som ble laget ble integrert i EPJ systemer Cosdoc som en tilleggsmodul.
Trygghetsstandard i sykehjem er et digitalt verktøy som skal støtte sykehjemsledere i organisering, og systematisk oppfølging av kvalitetsforbedringsarbeidet.
Hvordan kan ulike enheter i kommunehelsetjenesten organisere tverr-faglig/-etatlig simulering med utgangspunkt i egne kompetansebehov?
Tilbakemeldinger fra kommunene er at de har behov for å få en instruktører/fasilitator-veileder og et kontaktpunkt for veiledning og spørsmål rundt KlinObsKommune.
Kunnskap om kvalitetsforbedring er nødvendig for å utvikle og forbedre tjenestene slik at pasient, bruker og pårørende til enhver tid mottar den beste tilgjengelig diagnostikk, behandling og oppfølgning (fra "I trygge hender 24-7"). Men hvordan kan vi bidra til at både medarbeidere, ressurspersoner og ledere har nødvendig kunnskap?