Utviklingssentre

Pågående

Periode: Januar-desember 2019 | Oslo | Pågående
Helse- og kulturforståelse for personer med samisk bakgrunn i storbyen

Oslo kommune skal styrke forståelsen for eldre personer med samisk bakgrunn som bor i hovedstaden.  Ansatte i helse- og omsorgstjenestene skal få økt kompetanse om eldre med samisk bakgrunn sine helsemessige behov og utfordringer.  

Periode: Opplæringen er utviklet i 2017, pilotert og evaluert i 2018. Opplæringen tilbys i dag til alle bydeler og helsehus i Oslo. | Oslo | Pågående
Opplæring i velferdsteknologi og hverdagsmestring i Oslo kommune på basisnivå

Helse- og omsorgsdepartementet (2015) trekker frem i «Omsorg 2020» områdene mestring og velferdsteknologi. Formålet ved å benytte velferdsteknologi er at det enkelte mennesket får muligheter til å mestre egen helse og eget liv, styrke den offentliges oppgaveløsning, samt møte utfordringer i fremtiden (Helsedirektoratet 2012:21).

Periode: 2018- | Oslo | Pågående
Simulering - pedagogisk metode for kompetanseheving i kommunehelsetjenesten

USHT Oslo har bistått ved opplæring og implementering av simulering som pedagogisk metode for kompetanseheving i helsehus, langtidshjem og hjemmetjeneste i Oslo kommune. 

Periode: Mars 2014 - | Oslo | Pågående
«På nye veier – Anne på tur»

Vi har anskaffet prosedyretreningsmodeller som sirkulerer mellom de private og kommunale hjemmetjenestene i Oslo.

Periode: Løpende. Datoer legges jevnlig ut på nettsiden www.almashus.no | Oslo | Pågående
Kunnskapstjenesten Almas hus og åpne visninger/ kurs

Almas hus, er en kunnskapstjeneste og et visningsmiljø som viser hvordan omgivelser, hjelpemidler og velferdsteknologi kan gjøre hverdagen enklere og tryggere for personer med kognitiv svikt eller demens, enten man bor i eget hjem eller på institusjon. 

1 2 3 > >>

Avsluttet

Periode: 2019 | Oslo | Avsluttet
Gode måltidsopplevelser i langtidshjem og helsehus 2019

Sykehjemmene i Oslo fikk i 2019 mer penger til mat og måltider. I satsingen Gode måltidsopplevelser 2019 oppnådde sykehjemmene nettopp å skape bedre måltidsopplevelser for sine pasienter og beboere gjennom å bruke pengene på ulike tiltak innenfor områdene «God mat og drikke, «Godt måltidsmiljø», «God tilrettelegging» og «Organisering og arbeidsflyt».

Periode: 2017-2019 | Oslo | Avsluttet
Veien videre 2: Utvikle og teste ut modell for tjenester til personer med demens som bor i egen bolig i tiden like før heldøgnsomsorg (hjem-dem)

Oslo kommune har tidligere utviklet en modell for demensteam, denne ønsker vi å videreutvikle med sikte på å etablere en modell for hele demensomsorgen i Oslo.  Utviklingen av modell for demensomsorg skal bidra til mestring, aktivitet og trygghet for personer med demens også i tiden før heldøgnsomsorg. Dette er et 2-årig prosjekt.

Periode: 2011 | Oslo | Avsluttet
Sliter du med helsefaglig norsk?

Vi har utviklet en lommeordbok som består av 500 fagord og uttrykk forklart på en enkel måte.

Periode: Pilotprosjektet er avsluttet. Deichman jobber videre med to nye bibliotek etter modellen som ble utviklet. SFF/USHT Oslo er med som rådgivere. | Oslo | Avsluttet
Alders- og demensvennlig bibliotek på Deichman Oppsal

Deichman, Sykehjemsetaten ved Senter for fagutvikling og forskning/Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Oslo og Bydel Østensjø gikk i 2018 sammen om å gjøre Deichman Oppsal til et alders- og demensvennlig bibliotek.

Periode: Juni 2016 - juni 2017 | Oslo | Avsluttet
Lokale ernæringsprosjekt innen utvalgte tema 2016-2017

De lokale ernæringsprosjektene er en del av satsningen «Løft for bedre ernæring». Prosjektene skal føre til økt kvalitet i ernæringsarbeidet og varig endring i ernæringspraksis gjennom at tiltak går inn i videre drift.

1 2 3 4 5 6 > >>