- Agder (Vest)
- Agder (Øst)
- Akershus
- Buskerud
- Finnmark
- Finnmark (samisk)
- Helse Fonna
- Innlandet (Hedmark)
- Innlandet (Oppland)
- Møre og Romsdal
- Nordland
- Oslo
- Rogaland
- Telemark
- Troms
- Aktiviteter
- Prosjekter
- Forskning
- Presentasjoner
- Arkiv
- Trøndelag (Nord)
- Trøndelag (Sør)
- Vestfold
- Vestland (Hordaland)
- Vestland (Sogn og Fjordane)
- Østfold
Pågående
Samtaler om livskvalitet og døden kan være utfordrende for både pasienter og helsepersonell. Mange pasienter ønsker å diskutere disse viktige temaene, men helsepersonell føler ofte at de mangler den nødvendige kompetansen, noe som hindrer dem i å ta initiativ til slike samtaler. For å adressere dette, har USHT Troms fokus på kompetanseheving innen palliasjon. Gjennom foredrag, refleksjoner og simuleringer ønsker vi å styrke helsepersonells trygghet og ferdigheter, slik at pasienter med livstruende diagnoser kan få tilbud om forhåndssamtaler.
I en tid hvor helsesektoren står ovenfor store utfordringer med mangel på helsepersonell og ressurser, er VR en av morgendagens løsninger. Effektive opplæringsmetoder og læringsverktøy plassert ute i tjenestene vil raskt sikre at ansatte i helsetjenesten har grunnleggende kompetanse. Virtual Reality (VR) er et effektivt læringsverktøy som hever kompetansen i helsesektoren. Kompetente medarbeidere øker pasientsikkerheten, noe som igjen er avgjørende for å sikre forsvarlig drift.
USHT har inngått avtale med helse- og omsorgsledere i 20 kommuner i Troms og Finnmark for gjennomføring av KlinObsKommune. Kommunene har videre tatt stilling til egen deltakelse og tidsforløp i programperioden gjennom utarbeidelse av mandat.
Avsluttet
Ansatte lærte et system for å planlegge og gjennomføre hensiktsmessige aktiviteter hvor bruker systematisk ble delaktig i planlegging og valg av aktiviteter som ble gjennomført.
Sykehjemsbeboer har blitt kvitt alvorlige hallusinasjoner som følge av legemiddelnedtrapping. Ansatte har fått gode erfaringer med nedtrapping av antidepressiva, og økt kompetanse om antidepressiva, miljøtiltak ved depresjon, og personsentrert omsorg.
Øke kunnskapen om kosthold og ernæringsarbeid hos ansatte i tjenesten for utviklingshemmede.
Et kompetanse- og kvalitetsforbedringsprogram for kommunene i Troms.
Fem kommuner i Troms har dannet læringsnettverk med 30 instruktører over fem samlinger i løpet av et år. De får teoretisk opplæring i systematisk klinisk observasjon med praktisk trening innen akutt og sub-akutt sykdom.