Pågående
Pårørendeundersøkelsen IVARETATT? og ny modul i Sett, hørt og forstått –Opplæringsprogram om pårørende
Oppfølging av pårørendeundersøkelsen IVARETATT? og Sett, hørt og forstått -opplæringsprogram om pårørende. I tillegg modell for fleksibelt og behovsrettet avlastningstilbud
Prosjektet er Gjøvikregionens satsing på å utvikle en velferdsteknologisk verktøypakke for å gjøre barn og unge med funksjonsnedsettelse i stand til å oppleve høyere grad av mestring og livskvalitet.
Prosjekt Rett tiltak til rett tid ønsker å se på utviklingen av tjenestene i kommunehelsetjenesten og i spesialisthelsetjenesten slik at personer med kognitiv svikt/demens og deres pårørende fanges opp og tilbys systematisk oppfølging der de bor.
Et digital opplæringsprogram om pårørende for ansatte i kommunale helsetjenester og studenter i helsefaglig utdanning.
Avsluttet
Identifisere personer 60 år og eldre i Gjøvik kommune som har et problemfylt bruk/misbruk av alkohol- og legemidler. Øke kompetansen innenfor psykisk helse og rus hos personalet i hjemmetjenesten og på korttidsavdelinger.
Vi har satt samarbeid med pårørende på dagsorden i helse og omsorgstjenestene gjennom å implementere kunnskap fra Pårørendeveilederen (2017). Vi har utarbeidet nye prosedyrer i tråd med ny kunnskap om pårørende, og gjennomført kompetansehevende tiltak for ansatte.
Prøve ut og evaluere digitale kommunikasjonsløsninger som samhandlingsverktøy mellom ansatte, brukere og pårørende tilknyttet dagaktivitetstilbud og bokollektiv for personer med demens og personer med utviklingshemming. Videre utprøving også i ambulerende hjemmetjeneste i forlenget utprøvingsperiode.
«Helsefaglig språkvenn» er en modell der helsefagstudenter i frivillig regi møter fremmedspråklige som arbeider i helse og omsorg, for blant annet å dele faglig og kulturell forståelse.
Generasjonstreff har som formål å utvikle en modell for organisering av samarbeid mellom barnehager og omsorgssentre.