Pågående
Gjøvikregionens 5 kommuner søkte tidlig i 2019 sammen med 6 kommuner i Lillehammerregionen om å bli tatt opp i nasjonalt program for velferdsteknologi. I dag teller nettverket 19 kommuner.
Prosjektet "vi kan og vi gjør det!" har hatt som mål å styrke fagkompetanse hos ansatte innen tjenesten til mennesker med utviklingshemming, samt økt kompetanse om forbedringsarbeid ved at ansatte fikk delta i utvikling og utprøving av metoder og tiltakspakker.
I kommuner i Oppland gjennomføres digital opplæringspakke i lindrende behandling og omsorg ved livets slutt. I denne fremheves samtidig forhåndssamtaler som et viktig redskap i palliasjon.
Det er iverksatt et regionalt samarbeid for å samordne satsninger innenfor velferdsteknologi i Gjøvikregionen.
Utviklet en modell for Fleksibel avlastning og aktivitet, der frivillige gir avlastning for pårørende og deltar i aktivitet sammen med personer med demens.
Avsluttet
Pårørendeundersøkelsen IVARETATT? er lansert som et verktøy for kommuner i sitt kvalitetsarbeid om pårørende. Les også om prosjektets arbeid med informasjonssider og filmer for pårørende og temadag om barn og unge som pårørende.
Gjennom prosjektsamarbeid er det oppnådd økt innsikt i hverandres tjenester på tvers av sektorer og ulike perspektiver på pårørende. Dette har vært grunnleggende i gjennomført og påbegynt arbeid for helhetlig og systematisk samarbeid om pårørende.
Gjennom et kurs på fire dager var målet å styrke helsepersonells kompetanse slik at pasienter med alvorlig, kronisk sykdom får tilbud om samtale og støtte knyttet til seksuell helse.
Tidligere utarbeidet kompetansemodell for ansatte med minoritetsbakgrunn er utprøvd for Gjøvikregionens fem kommuner, med hensikt å implementere modellen. Det er gjort erfaringer i dette som er viktige for videre fokus på rekruttering av denne målgruppa til helsefagarbeidere.
Utviklet en modell for Fleksibel avlastning der pårørende kan bestille avlastning via en teknologisk løsning. Frivillige er rekruttert og skolert til å påta seg avlastningsoppdrag.