Alle prosjekter

Tema

Tips en venn
Send til e-post:
Fra e-post:
Melding:

”Maten e’ god, det e’kje da….”

Publisert 27. februar 2017 | Oppdatert 10. mars 2020

En praktisk veileder i ernæring til bruk for helsepersonell i sykehjem og i hjemmesykepleien.

Prosjektleder: Ellen Mogård Larsen og Hilde Johansson
ProsjektlederX: ...
Tema: Annet
Fylke: Nordland
Status: Avsluttet
Periode: 2011
Ferdig: 2011

Veilederen:

  • bygger på lokale fagutviklingsprosjekter ved utviklingssenteret
  • har en side med særlig fokus på beriking av kost til daglig bruk i kjøkkenet.

Klikk her for å laste ned gratis veileder i ernæringarbeid.

Finansiering

  • Nordland fylkeskommune

Samarbeidspartnere

  • Høgskolen i Nesna
  • Sandnessjøen videregående skole
  • Eldrerådet i Alstahaug
  • Ansatte i kommunene Herøy, Alstahaug, Leirfjord og Dønna

Bakgrunn for prosjektet

Helsedirektoratet ga i 2009 ut Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring med anbefalinger for å identifisere, forebygge og behandle underernæring. Ernæring er et nasjonalt definert satsingsområde for pleie- og omsorgstjenestene. Dette har også vært et lokalt satsingsområde for Utviklingssenter for sykehjem i Nordland.

Hensikt og mål

Målet med dette heftet i ernæring er å gi ansatte i sykehjem og i hjemmetjenesten en praktisk veileder i ernæringsarbeidet.

Tiltak

  • Utarbeide et praktisk veiledningshefte med henvisning til Nasjonale faglige retningslinjer
  • Skal i 2012 utgi opplærings-DVD på bakgrunn av denne veilederen.

  • Sendes ut til alle sykehjem og hjemmetjenester i Nordland kommune
  • Presentasjon: I vårt eget nyhetsbrev Nordlandsstikka og På Høstkonferansen 19.oktober 2011