Pågående
Det er mange faglege problemstillingar og etiske dilemma i tenester til personar med utviklingshemming. Ved hjelp av refleksjonskort oppfordrar vi til å snakke saman og reflektere over eigen praksis generelt og levekår til personar med utviklingshemming spesielt.
Læringsnettverket skal bidra til at kommunene arbeider for at systematisk samarbeid med pårørende blir en integrert og naturlig del av den daglige praksis. 8 kommuner og 12 team deltar.
USHT Vestland (Hordaland) bistår Bergen kommune i å heve kompetansen hos de ansatte i velferdsteknologi.
USHT Vestland (Hordaland) er sammen med USHT Agder (Vest) samarbeidspartnere i prosjekt eid av NFU (Norsk Forbund for Utviklingshemmede). Prosjektet er støttet av Stiftelsen Dam og Karde AS har prosjektledelsen.
36 engasjerte ansatte i tjenester til personer med utviklingshemming er i gang med Mitt livs ABC perm 1 i Voss og Kvam herad. God tilrettelegging fra lederne og grupper på tvers av arbeidsteder gir suksess.
Avsluttet
Fagdagen skal gi faglig påfyll, og inspirasjon i det viktige arbeidet med å tilrettelegge for gode liv for personer med demens og deres pårørende med et særlig fokus på Verktøykasse demens.
Kåringen skjedde på siste samling i læringsnettverket som ble avholdt 05.september 2023. Premien var en flott marsipankake med markering på Bygdaheimen 9.februar 2024
"Såpass må vi jo tåle" er en refleksjonsfilm til bruk i helsetjenestene, og temaet for filmen er å ivareta ansatte som blir utsatt for trusler og vold i arbeidet sitt. Filmen kan brukes i opplæring, i refleksjon og som et ledd i forbedringsarbeid.
USHT Vestland (Hordaland) er nå i gang med læringsnettverk om pårørendearbeid. 9 kommuner med til sammen 13 team deltar.
VIPS praksismodell er et anerkjent verktøy for personsentrert omsorg.