- Agder (Vest)
- Agder (Øst)
- Akershus
- Buskerud
- Finnmark
- Finnmark (samisk)
- Helse Fonna
- Innlandet (Hedmark)
- Innlandet (Oppland)
- Møre og Romsdal
- Aktiviteter
- Prosjekter
- Forskning
- Presentasjoner
- Arkiv
- Nordland
- Oslo
- Rogaland
- Telemark
- Troms
- Trøndelag (Nord)
- Trøndelag (Sør)
- Vestfold
- Vestland (Hordaland)
- Vestland (Sogn og Fjordane)
- Østfold
Pågående
Ålesund kommune og USHT Møre og Romsdal har inngått et samarbeidsprosjekt med målsetting om å øke kvaliteten i tjenestene til personer med utviklingshemming, gjennom kompetansehevende tiltak og implementering av helsedirektoratets veileder «gode helse- og omsorgstjenester til personer med utviklingshemming». Arbeidet er lederforankret og nettverksbasert.
Prosjektet er med på å skape en felles arena for læringsutbytte og kunnskapsformidling på tvers av kommuner og helseforetak. Arbeidet er også knyttet til Demensplanen 2025. Demens er en sykdom som øker i takt med en aldrende befolkning, og det blir viktig i tiden som kommer å være bedre rustet til å møte utfordringene.
For å øke frekvensen av simulering i praksisfeltet, samt å styrke kvalitet og relevans for sykepleiestudenters praksisstudier, tester vi ut studentdreven simulering. Det vil si at studenter som er i praksis skal fasilitere og gjennomføre simulering sammen med ansatte.
Målet er at ansatte skal jobbe mer proaktivt ved å forebygge og oppdage forverring i pasientens tilstand tidligere. Dette gjøres ved bruk av systematisk undersøkelsesmetodikk og validerte verktøy. Ved å utdanne instruktører som igjen holder kurs til ansatte i egen kommune, når en ut til mange ansatte på kort tid. Etter en vellykket pilot i 2018-2019, i de fem kommunene som skulle slås sammen til Ålesund, ønsket USHT å bredde dette til hele Møre og Romsdal.
Avstandsoppfølging er teknologi som gjør at pasient og bruker kan følges opp hjemme av helse og omsorgstjenesten. Etter avtale skal bruker gjennomføre målinger og svare på enkle spørsmål om helsetilstanden via nettbrett/telefon. Medisinsk avstandsoppfølging ble enda mer aktualisert under Covid-19 pandemien, og USHT i Møre og Romsdal er involvert og følger med på ulike prosjekt.
Avsluttet
I «Åse Living Lab» kan bruker, pårørende og andre tjenesteutøvere teste ulike velferdsteknologiske løsninger og tekniske hjelpemiddel i trygge omgivelser. Teknologien som gjennom god kartlegging viser seg å være aktuell for den enkelte bruker, kan tas i bruk hjemme etter utreise. Åse Living Lab er en viktig arena for kompetanse og kunnskapsutvikling mellom ulike aktører, tjenester og institusjoner.
Målet er styrke ansatte sin kompetanse i systematisk klinisk observasjon og vurderinger i den kommunale helse- og omsorgstjenesten. På denne måten kan de tidligere identifisere en forverret pasienttilstand, og kunne videreformidle sine observasjoner og vurderinger videre til rette instans.
Skype på nettbrett har vært utprøvd i sykehjem i flere år. Det viser seg at flere av de eldre hadde god nytte av Skype men hadde problemer med å administrere brettet på egenhånd. En ønsker å se om bruk av Skype på nettbrettet KOMP kan være mer egnet enn vanlige nettbrett for å opprettholde kontakt mellom beboere i sykehjem/omsorgssenter og pårørende.
I samarbeid med Høgskolen i Molde utvikler vi en praksisnær videreutdanning med fokus på legemiddelhåndtering, pasientsikkerhet og forbedringsarbeid.
Nye løsninger muliggjør behandling og oppfølging av pasienter som har behov for langvarig intravenøs antibiotikabehandling i eget hjem.