Pågående
Nye løsninger muliggjør behandling og oppfølging av pasienter som har behov for langvarig intravenøs antibiotikabehandling i eget hjem.
Utforske effekten av en sosial robot og hvordan den kan nyttiggjøres i et sykehjem.
Dataverktøyet "EIR" er utviklet av European Palliative Care Research Centre (PRC), ved NTNU og St. Olavs Hospital. Vi arbeider med å innføre, ta i bruk og teste brukervennlighet av dataverktøyet for kommunikasjon mellom pasienter og helsepersonell. Arbeidet foregår ved lindrende enhet på sykehjem, over en periode på 3 år.
Å være et mer demensvennlig samfunn handler om å utvikle kompetanse og raushet. I april 2016 undertegnet Ålesund kommune politisk og administrativt en avtale med Nasjonalforeningen for folkehelse om å bli et demensvennlig samfunn og å etablere samarbeid om å starte opp ordningen med aktivitetsvenn. USHT har vært en samarbeidspart i arbeidet.
Avsluttet
Målet er styrke ansatte sin kompetanse i systematisk klinisk observasjon og vurderinger i den kommunale helse- og omsorgstjenesten. På denne måten kan de tidligere identifisere en forverret pasienttilstand, og kunne videreformidle sine observasjoner og vurderinger videre til rette instans.
Skype på nettbrett har vært utprøvd i sykehjem i flere år. Det viser seg at flere av de eldre hadde god nytte av Skype men hadde problemer med å administrere brettet på egenhånd. En ønsker å se om bruk av Skype på nettbrettet KOMP kan være mer egnet enn vanlige nettbrett for å opprettholde kontakt mellom beboere i sykehjem/omsorgssenter og pårørende.
I samarbeid med Høgskolen i Molde utvikler vi en praksisnær videreutdanning med fokus på legemiddelhåndtering, pasientsikkerhet og forbedringsarbeid.
Kristiansund kommune er med i det nasjonale pilotprosjektet «Trygghetsstandard i sykehjem» 2016- 2018. Sykehjemmene som deltar i pilotprosjektet skal utvikle og prøve ut en slik standard innenfor tre områder: Aktiv og meningsfull tilværelse, ernæring, mat og måltider og lindrende behandling og omsorg ved livets slutt.
Det er utviklet en felles palliativ plan for kommunene og Helseforetaket i Møre og Romsdal, og denne skal nå implementeres i 36 kommuner og 4 sykehus i fylket.