Pågående
Utvikling av et læringsløp, for både ressurspersonen selv og for lederen, skal bidra til at fagpersonene får ekstra kompetanse i forbedringsarbeid og kompetanseutvikling med enkle verktøy slik at de kan lære for å lære videre. Samtidig får de mulighet til å utvikle seg og oppleve mestring. Læringsløpet vil være digitalt og ligge fritt tilgjengelig på Kompetansebroen.
Spredningsprosjektet i Velferdsteknologi på Nedre Romerike, som har pågått siden 2017, er et samarbeid mellom 3 kommuner. Kommunene i samarbeidet skal implementere trygghets- og mestringsteknologi på sykehjem, i hjemmebaserte tjenester og i bo- og omsorgstjenesten. Utviklingssenteret er prosjektkoordinator fra september 2020.
God dokumentasjonspraksis er et nødvendig grunnlag for god kvalitet i helse- og omsorgstjenestene. Opplæring og kunnskap om dokumentasjon av helsehjelp handler ikke bare om fagsystem. Det handler vel så mye om å forstå hvorfor vi dokumenterer, om informasjonsformidling og kommunikasjon, og om hvordan dokumentasjon og kvalitet/pasientsikkerhet henger sammen.
Avsluttet
Håndbok for måling av pasientskader ved bruk av GTT-metoden er nå oversatt, kvalitetssikret og tilpasset bruk i norske sykehjem. Ved å belyse både insidens, skadetyper og alvorlighetsgrad gir dette verktøyet et godt grunnlag for iverksettelse av forbedringstiltak i sykehjem, samt evaluering av tiltakenes effekt. Har du spørsmål eller ønsker håndboken tilsendt, kan du kontakte oss på usht@lorenskog.kommune.no.
Øke observasjonskompetansen, forbedre kommunikasjon og handlingsberedskap ved akutte tilstander og sykdomsutvikling.
Interkommunalt ernæringsnettverk skal bidra til å sikre god ernæringspraksis i kommunene gjennom kontinuerlig forbedringsarbeid, kompetansebygging og erfaringsutveksling.
Det er utviklet en tverrfaglig, diagnoseuavhengig kompetansepakke i grunnleggende lindrende behandling for helse- og omsorgspersonell i kommunene. Kompetansepakken er tilrettelagt for elektronisk løsning på www.kompetansebroen.no. Læringsnettverk og coaching har vært benytte som et virkemiddel i implementeringen.
Øke kvaliteten og effektivisere eldreomsorgen ved bruk av talegjenkjenningsverktøy for pasientdokumentasjon.