Om oss

Tips en venn
Send til e-post:
Fra e-post:
Melding:

«Leve hele livet»-prisen: Karmøy kommune er den første prisvinneren!

Publisert 14. november 2019 | Oppdatert 25. mars 2020

«Leve hele livet»-prisen skal deles ut hvert år og går til en kommune som kan vise til både planlagte og gjennomførte aktiviteter og gode resultater på reformens områder. Den aller første vinneren var Karmøy kommune.

Foto: Helsedirektoratet

Målet med kvalitetsreformen Leve hele livet er at alle eldre skal få bedre hjelp og støtte til å mestre livet. Reformen handler om de grunnleggende tingene som oftest svikter i tilbudet til eldre: mat, aktivitet og fellesskap, helsehjelp og sammenheng i tjenestene. Som en del av reformen deles det ut en nasjonal årlig pris for å stimulere til aktivitet og løfte fram kommuner som arbeider godt og systematisk. De årlige kriteriene ses i sammenheng med reformens faser og tilhørende forventninger.

Den aller første prisvinneren

Karmøy kommune er tildelt den første prisen for sitt gode arbeid med å innføre reformen i egen kommune. Kommunen har blant annet hatt stort fokus på å bred involvering av de over 65 år, og på å forankre reformen på tvers av enheter.

- Det er viktig å lytte til de som har skoene på i eldreomsorgen. Og jeg er imponert over hvordan Karmøy kommune har involvert eldre, pårørende og frivillige som jobber med eldre i arbeidet med reformen, sier Listhaug i en artikkel på regjeringen.no.

Gratulerer til Karmøy kommune med gjev pris! Ta kontakt med utviklingssenteret i ditt fylke for mer inspirasjon, tips og råd til gjennomføring av reformen, eller besøk vår temaside for Leve hele livet.